uzun bir bekleyişin ardından avrupa şampiyonası portekiz-yunanistan arasında oynanan açılış maçıyla başladı. sürpriz bir açılış... tüm otoritelerin bu maçın favorisi olarak gördükleri portekiz pek de iyi sayılamayacak bir oyun neticesinde yunanistan'a 2-1 mağlup oldu. goller karagounis, basinas ve ronaldo'dan... yunanistan adına oldukça önemli bir başarı. avrupa şampiyonasına en son 1980 yılında katılmışlardı ve oradan da galibiyet alamadan ayrılmışlardı.
yunanistan sahaya savunma futboluna yakın bir onbirle çıktı; maçın başlarında bulmuş oldukları erken bir gol sayesinde de bu taktiği devam ettirmekte bir mahsur görmediler. portekiz ise alışıldık düzeniyle sahadaydı, pek çok kişinin sahada görmeyi arzuladığı deco dışında. sağda figo solda ise simao... bence simao'nun yerine ronaldo'yla başlanabilirdi. zaten ikinci yarıda oyuna girip oynadığı etkili futbolla da bunu ispat etti. portekiz ev sahibi olmanın verdiği stresin üzerine bir de kalesinde erken gol görünce istediği oyunu sergileyemedi. bir de bence portekiz'in bu forvet hattıyla şampiyon olması biraz zor. pauleta etkili bir golcü olabilir ama sert savunmalara karşı çoğu zaman başarısız olmuştur, nitekim aynı hususlar nuno gomes için de geçerli..

günün ikinci maçı ise ispanya ve rusya arasındaydı. özellikle ilk yarı seyir zevki açısından hayli doyurucuydu. portekiz'in aksine ispanya'da oyunu yönlendirecek beyin eksikliği yaşanıyor. her ne kadar raul, morientes ve torres üst seviye golcüler olsalar da onlara servis yapacak oyuncu olmadığında fazla etkili olamıyorlar; bilhassa kapalı savunmalara karşı. onun için valeron'un bu takımda mutlaka ilk onbirde maça başlaması gerekli.

rusya'da ise hayat yok. hem kadroları kuvvetli değil hem de takım oyunu açısından eksiklikleri var. yunanistan'ın yenmeleri zor görünüyor; grupta maksimum 1 puan alırlar diyorum.

0 yorum: