bu aralar transfer piyasası hayli hareketli; gelenler, gidenler, asparagas transferler gırla... hiç şüphe yokki bunların içerisinde en mühim olanları fenerbahçe'nin nihayet alex'le anlaşma imzalaması ve beşiktaş'ın mathaeus'dan vazgeçip takımın başına del bosque'yi getirmesi...

alex transferi fenerbahçe için oldukça önemli bir hamle olarak görülebilir. geride bırakılan sezonda takımın en önemli eksiği olan "servisçi" oyuncu gereksinimini dolduracak niteliklere sahip. fakat bu noktada karşımıza çıkan ilk "acaba" sorusu direkt olarak geçmişteki ortega sorunuyla alakalı. ortega her ne kadar klas bir oyuncu olsa da; avrupa'da oynadığı dönemlerde valencia ve parma'da başarılı olamamıştı. aynı özelliğini fenerbahçe'de de sürdürmüştü. alex'in ortega'ya benzer bir başarısızlık hikayesi var; o da parma sadece 6 ay kalıp ülkesine geri dönmüştü. bu durumda fenerbahçe taraftarı olarak, kafamda bir acaba sorusu oluşuyor. yine aynı şeyle karşılaşabilir miyiz? muhtemel böyle olmayacak; yine de alex'e zaman tanınması ve ona gelir gelmez bir futbol "ilahı" olarak davranılmaması halinde başarılı olabileceğini düşünüyorum.

del bosque'nin takımın başına getirilmesi yeni yönetiminin hanesine artı puanı yazdırdı bile. mathaeus'un transferi gibi "saçma" bir yoldan geri dönülmüş olması da mühim bir yöndeğiştirme. del bosque'nin gelişi beşiktaş'ta ivmeyi olumlu yönde etkileyecektir şüphesiz, en azından transferlerin gerçekleştirilmesi hız kazanacaktır.

0 yorum: