ümit davala ve hamit altintop'un oynadığını görünce schalke-werder bremen maçını izleyeyim dedim. ümit davala'yı pek takip edemiyoruz artık alman ligine gösterilen ilgi az olunca... yalnız bi kaç haftadır trt2 lig maçlarını yayınlamaya başladı, ilgilenenler kaçırmasın.
sıkıcı bir maçtı diyebilirim ilk yarısı itibariyle, alman maçlarının genel özelliği olaraktan. özellikle ondan evvel seyrettiğim chelsea-arsenal maçıyla kıyaslayınca. neyse, asıl yazmak istediği mevzum ümit davala. malum milli takımın yeniden "yapılanması" aşamasında kendini kadro dışında bulan oyunculardan birisi. kararın doğru olup olamadığı tartışılır. yalnız asıl beni rahatsız eden şenol güneş'in ümit davala örneğinde de vücut bulan kadro seçimindeki tutarsızlıkları.

örneğin geçen sene ümit davala'nın galatasaray'daki oyunu tam bir felaketti. buna rağmen şenol güneş milli takıma çağırmaya devam etti, tıpkı hakan ünsal ve alpay'a yaptığı gibi. lakin bu sene işler değişmiş görünüyor. ümit davala werder bremen'in bundesliga'da oynadığı 20 maçın 18'inde ilk onbirde yeraldı. azımsanmayacak bir başarı, werder bremen'in bu seneki üstün performansı düşünüldüğünde... anlaşılan gösterilen bu performans şenol güneş için pek bir şey ifade etmiyor. kendince burnunun dikine giderek, "ya hep, ya hiç" mantığıyla adam seçiyor. kimin hakettiğini iyice değerlendirmeden, o anki şartlar içerisinde "konjonktür"e uygun olarak kendince liste hazırlıyor.

son olarak bu tarz bi yaklaşım yakın zamanda alpay için de söz konusu olabilir. örneğin inchon united'da gayet başarılı oynamaya başladı diyelim, kadroda kendine yer bulamayacak. takımı gençleştirmek güzel de, kararını da bilmek lazım.

not:ümit davala'nın werder bremen'in web sitesindeki sayfası

0 yorum: