Fenerbahçe yabancı oyuncu kontenjanını aşmayı planlıyor


Vatan gazetesindeki bir habere göre Fenerbahçe, Avrupa Birliği vatandaşı olan oyuncularını yabancı oyuncu statüsünden çıkartmayı planlıyormuş...

Kadrosundaki 8 yabancı futbolcu nedeniyle Turkcell Süper Lig maçlarında kontenjan sorunu yaşayan F.Bahçe, Türkiye’de ses getirecek bir başvuru hazırlığında. Sarı-lacivertliler, İspanya’da Avrupa Birliği vatandaşı statüsünde oynayan ve yabancı kontenjanına dahil edilmeyen Nihat Kahveci’den ilham alarak, dava açmaya hazırlanıyor.

Villarreal forması giyen ve Sociedad’dayken "AB statüsünde oynamak için" açtığı davayı kazanan Nihat, İspanya’da AB vatandaşı olarak oynuyor.

Fenarbahçe de İspanyol Josico ve Güiza için aynı formülü tersten işletmek istiyor. Hukuki hazırlıklarını tamamlamak üzere olan sarı-lacivertliler Nihat kararını örnek göstererek Avrupa Topluluğu Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak. Başvurusunun haklı bulunması durumunda İspanyol futbolcular yerli kontenjanından sayılacak.


Açılacağı söylenen davanın nasıl sonuçlanacağını bilmiyorum ama olumlu bir karar çıkarsa bu diğer kulüplerin de işine yarayacaktır. Örnek olarak Galatasaray'ı verebiliriz. Galatasaray'ın şu anki kadrosunda bulunan bütün yabancı futbolcular Avrupa Birliği vatandaşı konumundalar...

0 yorum: