Bu sefer bahanemiz var

Akşam gazetesi spor yazarlarından Bahri Havadır bugünkü yazısında Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye malup olmasının ardından spor camiasındaki Galatasaray eleştirilerine deyinmiş ve takımın eksik olduğunu bile anlayamayan kişilere tepkisini göstermiş...
Şimdi bir soru: "Fenerbahçe’de Alex, Aurelio, Roberto Carlos, Lugano oynamasaydı, buna karşılık Galatasaray’da Lincoln, Linderoth, Ayhan, Hasan oynasaydı ne olurdu?" Evet evet; söyleyin ne olurdu? En azından bu kadar rahat kazanamazdı Fenerbahçe. Berabere kalabililir, yenilebilirdi. Bu kadar eksikle 2-0 kaybedince Galatasaray, satırlar, bıçaklar bileylendi hemen; vur beline beline... Vay efendim bu nasıl takım? Vay efendim korkak takım! Vay efendim Kalli bir şey bilmiyor! Vay efendim Polat ne yapıyor! Hemen tu kaka! Bu takım ligde ilk beş maçı seyircisiz oynadı. Bu takım sakatlıklarla uğraştı. Bu takım cezası bittikten sonra bile seyircisiz kaldı. Bu takım bunlara rağmen ilk 15 haftada sadece bir yenilgi aldı. Ne büyük takımmış ki; bir yenilgi aldı diye 2 yenilgili Fenerbahçe karşısında ortalık ayağa kalktı! Üç kişilik aileyi yönetemeyenler, küçük bir dükkanı işletemeyenler oturmuşlar ahkam kesiyorlar bir de... Kelle istiyorlar. Komik oluyorlar da... Gülmeye hali yok kimsenin.
Her ne kadar Feldkamp'ın takım yönetiminden memnun olmasak da Havadır doğruları yazmış. Sezon başında orta sahası Ayhan, Lincoln, Linderoth ve Sabri'den oluşan Galatasaray sakatlıklar sebebiyle son zamanlarda eski gücünde değil. Bu dört futbolcudan Fenerbahçe maçında sahada sadece Sabri vardı ve o da haftalarca süren sakatlığının ardından eski performansına ulaşamamıştı. Bu 4 futbolcunun haricinde Barış, Mehmet Topal ve Arda da sakatlıklar geçirmişti. Hasan Şaş da cezalıydı... Yani bu sefer iyi bir bahanemiz var... Sakatlıklar!..

0 yorum: