Tuncay bir hindiymiş

Rakip takımların taraftarları Tuncay Şanlı'ya "Şeker kız Tuncay" ve "TunGay" benzeri lakaplar takıyor. Ama şu son maçta anladık ki Tuncay insan değilmiş, yenildikleri bir maçta daha kimin kime bindiğini anlayamayan (kendi ifadelerinden çıkan sonuç) bir hayvanmış. Biliyorsunuz, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Tuncay Şanlı, Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra Galatasaray ve Beşiktaş camialarına hakaret etti...
Tuncay Şanlı: Bir baba hindi
Fener taraftarları: Hey Allah
Tuncay Şanlı: Cim Bom'a bindi
Fener taraftarları: Hey Allah
Tuncay Şanlı: Cim Bom'dan indi, Kartal'a bindi...
Şimdi kendisi Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş bulunuyor. Bakalım Galatasaraylı futbolculara verilen cezalara benzer bir ceza verilebilecek mi?..

Bu arada Radikal gazetesinden Feridun Düzağaç'ın bu konu hakkında yazdıklarını da okuyun. Kendisi iki hafta önce Tuncay'ı yere göğe sığdıramıyordu... Bugünkü yazısında yanıldığını kabul etmesi güzel bir davranış...
An itibarıyla pek değerli ve 'adaletli' medyamızın, futbolun ahlak masası Aziz Yıldırım'ın, sahaya atılan şişelerden dolayı federasyonu GS'nin sahasının kapatılması için ihbar etmekle ağlaşan yöneticilerin, 'sağduyulu' İhsan Topaloğlu'nun FB TV'sinin, işin ilginç yanı nedense anti-Fener sevdasına düşmüş Lig TV'nin bile görmezden geldiği ya da belki daha kötüsü makul ve 'normal' saydıkları bir olay: Milli Takım'ın yıldızı bir futbol 'değer'inin asırlık çınarlar Beşiktaş ve Galatasaray'a açıkça adice ahlaksızca küfür ettiği, buram buram popülist, akla zarar, anlama ve ahlaka eziyet amigoluk şovu. Elimi vicdanıma koyarak söylüyorum ki İsviçre-Türkiye maç bitiş düdüğünü takip eden iki dakikalık cinnet anında ya da yıllar önce Paskal Nuuma'nın gol sevincini 'kendisiyle' paylaştığını gördüğüm anda hissettiğim utanma duygusuyla eşdeğerdir.
Kendisi artık bir ahlak suçlusu olarak T.Ş. (24) olarak anılacaktır da, peki ne değişecektir? Kocaman bir hiç. Milli Takım'da oynamaya, bahisçi Gökdeniz ile paslaşmaya gollere ve 'zaferlere' imza atmaya devam edecek.
Belki âdet edindiği üzere kuru bir özür dileyecek ya da özüre zorlanacak. Babalar pırıl pırıl çocuklarına T.Ş. formaları almaya devam edecek. Çocuklar ona özenecek; ona öykünerek onun gibi olmak isteyecekler ve korkarım O'nun gibi, O'nun kadar ve o denli olacaklar. Söz konusu olay bendenizi ayrıca sendeletmiştir. İki hafta önceki 'Beşiktaşlı ve Tuncay Şanlı' yazımdan ötürü tüm okurlarımdan okumazlarımdan Radikal gazetesinin otuzaltı santimetrekaresinden, kalbimden, iyi niyetimden, saflığım hatta aptallığımdan, Hasan Şaş'tan baştan sona her güzel futbolseverden alfabetik sırayla özür dilerim. Nihat Özdemir kendi ifadesiyle 'Nefesini tutmuş GS'ye ne ceza verileceğini merakla bekliyor' ya ben de aynı iştahla merak ediyorum. Ne Fener yönetimi ve başkanı, ne federasyon disiplin komitesi, ne medyadan bir beklentim var. Sadece üç değerli Fenerli'nin duygularını merak ediyorum; şeytan Rıdvan, Hasan Ali Atasoy ve Hiko.
Artiz Kupası şimdiden T.Ş.'nin; Fortiz Kupası kimin olur bilmem, kupaların ve 'yıldız'ların değer kaybı ortada. Mazisinde Lefter ve bir dolu efsanesi, medyasında İslam Çupi gibi ölümsüz bir duayeni varolan, savaş yıllarındaki moral katkılarıyla Beşiktaşlı Atatürk'ün sempatisini kazanmış, yüzüncü onur yılına hazırlanan büyük Fenerbahçe camiası fakirin ekmeğine umut sürer diyelim ve annelerden dileyelim; bugün doğan hiçbir çocuğa Tuncay adı konmasın. Çünkü Tuncay bir hindiymiş.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sizce sivaspor fenerbahçe yenilgisinden sonra eski performansına devam edebilecek mi