Trakya futbolu

Bir sene önce Trakya futbolunun içler acısı halinden biraz bahsetmiştim... Sonunda birileri Türkiye'nin sadece Doğu'dan ibaret olmadığını anlamış ve Fanatik gazetesinde Trakya takımlarının durumunu anlatan iki bölümlük bir yazı dizisi hazırlamış. Dizinin ilk bölümünde Lüleburgazspor, Çorluspor ve Tekirdağspor'a yer verilmiş. Yarın da Edirnespor ve Kırklarelispor'un durumu anlatılacakmış... Trakyalıların okamasını tavsiye ederim... Bu arada konu açılmışken, Lüleburgazspor mucizesini de hatırlayalım...

Atatürk Galatasaraylıymış

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni ilk ziyaretini 2 Aralık 1930'da, ikincisini 1932'de, üçüncüsünü de 1933'te yaptığını anlattı. Atatürk'e "Hangi takımı tutuyorsun?" diye sorulduğunda "Benim mevkiimde olan kişilerin tek takımı vardır. O da milli takımdır" dediğini hatırlatan Kıraç şunları söyledi: "Atatürk'ün Galatasaray'a sempatisi muhakkak var. O kimine göre Fenerbahçeli, kimine göre Beşiktaşlı, ama biliyoruz ki Galatasaraylı. Atatürk, Tevfik Fikret'e olağanüstü bağlıydı. O Galatasaraylılar'a hep güvendi. Galatasaraylılar da O'nu hiç yarı yolda bırakmadı. Üçüncüsü de çok iyi Fransızca biliyor ve yazıyordu."
Atatürk Fransızca biliyormuş ve yazıyormuş. Bu da Galatasaraylı olduğunun kanıtlarından biriymiş!.. Tamam, kültür olarak belki Galatasaraylı diyebiliriz ama bunları ortaya atan insanların amacının farklı olduğunu düşünüyorum. "Üç büyükler" diye adlandırılan kulüpler eski başarılarından uzaklaşınca, hiçbir ispat değeri olmayan veriler öne sürerek Atatürk'e forma giydiriyor ve O'nun adını kullanmaya çalışıyorlar. Zaten futbolculara ödedikleri ücretleri yüzlerce kat düşük göstererek kaçırdıkları vergileri düşünürsek, amaçlarının sadece Atatürk'ün ismini kullanmak olduğunu rahatlıkla görebiliriz... Bu arada Atatürk'ün hangi takımı tuttuğunun ne önemi var gerçekten merak ediyorum. Atatürk'ün tuttuğu takım, sırf Atatürk tutuyor diye şampiyon mu yapılacak? Ya da taraftar sayısı mı artacak?.. Belki alakasız bir benzetme olacak ama eğer öyle olsaydı CHP'nin aldığı oyun da artması gerekmez miydi?..

Saşa İliç ?

Şimdi Beşiktaş maçında iki gol attı, süper bir futbol ortaya koydu diye İliç takımda kalacakmış. Heinz ise gönderilecekmiş. Devre arasında da İnsua alınacakmış. Adama sormazlar mı İnsua gelince İliç nerede oynayacak? Sol bek? Ben Kazım Kanat medyasının yalancısıyım.